Duelighedsbevis

Duelighedsbevis i Juelsminde, Fredericia

Tag det internationale duelighedsbevis på to dage:

Har du et fritidsfartøj, eller tænker du på at købe et? Så er det en god ide at tage en duelighedsprøve. Den klæder dig på til at sejle forsvarligt og giver dig viden om, hvordan du varetager sikkerheden til søs om bord på dit fritidsfartøj.

Tager du en duelighedsprøve, får du klar besked om sikkerhed til søs. Du får samtidig de nødvendige basiskompetencer, der betyder, at du forsvarligt kan manøvrere de fleste fritidsfartøjer. Et duelighedsbevis giver desuden ret til at føre speedbåd.

Prøven består af en praktisk delprøve, hvor du viser, at du kan manøvrere en båd i havn og til søs. Der lægges megen vægt på søsikkerhed, så du skal blandt andet også vise, at du kan lave en “Mand Over Bord”-manøvre med båden. Prøven har også en teoretisk delprøve, hvor du skal vise kendskab til bl.a. søvejsreglerne, afmærkning af farvandene og navigation.

Når du har bestået begge delprøver, kan du få udstedt et duelighedsbevis for fritidssejlere.

Vi starter lørdag morgen kl. 10:00 og slutter søndag kl. 19:00

Lørdag morgen starter vi med en gennemgang af søvejsreglerne og introduktion til søkortet. Herefter går dagen med  at komme godt og sikkert igennem alle de regler der er på vandet. Søndag morgen starter vi med opgaver i søkortet og forklaring på alt, hvad du møder på din planlagte sejltur. Sidst på dagen har vi sat god tid af til repetition og spørgsmål. På den måde lover vi er du er godt rustet til prøven.

Efter kurset, har du styr på:

• Alt det lovmæssige.
• Alt det der ikke er påkrævet lovmæssigt, men sikkerhedsmæssigt er en rigtig god idé.
• Grundlæggende praktisk sejlads og rigtig gode redskaber, til når du skal styre din egen båd.
• Kursplanlægning.
• Misvisning, deviation, vind og strøm.
• Fyrtyper og hvordan du kender dem fra hinanden.

Undervisningen:

Vi har skruet undervisningen sammen, så den lever 100 % op til søfartsstyrelsens krav.

Beslåetsesgaranti:

Kurset har en beståelsesgaranti, hvilket betyder, at hvis du mod forventning ikke skulle bestå kurset, tilbyder vi et nyt kursus, kvit og frit. Dog skal prøvegebyret på kr. 500,- betales for hver prøve.

Bøger og materialer:

Du kan låne kurslinealer, passer, søkort og skriveredskaber under hele kurset.

Beviset gør det nemmere for dig at leje både i udlandet, og der er i dag flere havne, sejlklubber og ikke mindst forsikringsselskaber, der kræver, at du har et duelighedsbevis. Med dette bevis i hånden vil du derfor kunne sparre masse af penge på din forsikring.

Vidste du at:

• I mange lande kræves der et duelighedsbevis, hvis du skal leje en båd.
• At du ved flere forsikringsselskaber kan få rabat på din forsikring, hvis du har et duelighedsbevis.

Vi ser frem til at hjælpe dig med dit duelighedsbevis

Vi tilbyder følgende 2 kursus typer

Teoretisk Duelighed – Kr. 1450

• Et duelighedsbeviset består af både en teoretisk og praktisk del. Den praktiske del er den samme som “speedbådsbevis”, så har du allerede speedbådskørekort, kan du spare den del. Når du har bestået begge prøver, modtager du et duelighedsbevis for fritidssejlere. Der skal betales et prøvegebyr på kr. 500 i forbindelse med aflæggelse af prøven. Prisen er inklusiv alt nødvendigt materiale, og beståelsesgaranti.

Komplet Duelighedsbevis – Kr. 1800

• Et komplet duelighedsbevis består af et speedbådsbevis samt den teoretiske duelighed. Med et komplet duelighedsbevis bliver det nemmere for dig at leje både i udlandet, og der er i dag flere havne, sejlklubber og ikke mindst forsikringsselskaber, der kræver, at du har et komplet duelighedsbevis. Der skal betales et samlet prøvegebyr på kr. 1000 i forbindelse med aflæggelse af begge prøver. Prisen er inklusiv alt nødvendigt materiale, og beståelsesgaranti.

.

Du kan tage dit duelighedsbevis
i følgende byer:

Juelsminde
Århus

Vi har plads til 12 personer pr hold.

 

Har du spørgsmål eller er du klar til at booke en tid?

KONTAKT OS