SPEEDBÅDSBEVIS

SPEEDBÅD

Tag dit Speedbådsbevis på kun 1 dag. Prisen er inkl. Prisgaranti & Beståelsesgaranti.

Fra kr. 650,-

SE LEDIGE PLADSER

Speedbådsbevis

Speedbådsbevis

Tag dit Speedbådsbevis på 1 dag!

Speedbådskørekort, Speedbådscertifikat eller Speedbådsbevis – ja så tales der om det samme bevis. Som du sikkert ved har ”kært barn har mange navne”.  Der kommer flere og flere politikontroller på vandet, og bøderne er temmelig store. – så få nu styr på sikkerheden og sejl lovligt.

Når du tager dit speedbådsbevis hos os, kommer du ikke til at sidde på en stol i et undervisningslokale.  – vi tager dig med på vandet med det samme. 

Du kommer igennem følgende:

•  At afgå eller anløbe en havn.
•  At styre efter kompas og fjerntliggende punkter.
•  At accelerere og foretage et korrekt hurtig-stop.
•  At manøvrere fartøjet i høj fart.
•  At skifte mellem frem og bak samt fritstille skruen.
•  At regulere skruens effekt (omdrejninger / stigning).
•  At foretage en mand-over-bord manøvre.

Derudover skal du kunne redegøre for forskellige emner inden for sikkerhed.

Lige så snart du har booket et kursus, får du adgang til vores online “Speedbåds materiale”.

Betaling

Vi opkræver ikke betaling på forhånd. – Ved os betaler du først på selve dagen.

Afmelding

Du har altid mulighed for at afmelde kurset, hvis du skulle blive forhindret.  – Men gør det venligst i god tid, så en anden kan få din plads.

 

Speedbådsbevis

Beståelsesgaranti

Skulle det mod vores forventning ske at du ikke består prøven, så er der ingen grund til panik.  – Vi finder bare en ny dato hvor du deltager i et nyt kursus helt gratis.  Alle vores kurser har beståelsesgaranti, hvilket kort sagt betyder. Består du ikke prøven, tilbyder vi dig et nyt, kvit og frit.  – Dog skal prøvegebyret på kr. 500,- til censor betales for hver prøve.

Kurset

Vi sejler i en BRIG NAVIGATOR 6,10 rib med en 150HK Yamaha. På selve dagen får du en intensiv undervisning i alle de praktiske øvelser du skal gennemføre til den afsluttende prøve.  – Vi har sat 1 time af til spørgsmål inden prøven starter

Prøven

Når du kommer til den afsluttende prøve, kommer der en bemyndiget censor fra Dansk Yacht Union der vil eksaminere dig både teoretisk og praktisk.  – Husk at du skal medbringe 500 kr. til censor i prøvegebyr.

SPEEDBÅDSBEVIS
Priser fra kr. 650,-

Tag dit Speedbådsbevis på kun 1 dag. Prisen er inkl. Prisgaranti & Beståelsesgaranti.

Lige så snart du har booket et kursus, får du adgang til vores online “Speedbåds materiale”.

SE LEDIGE PLADSER

Hvor er Speedbådsbeviset gyldigt?

Med et speedbådsbevis i hånden må du sejle alle former for motorbåde med en længde op til 15 meter – og fuldt lovligt nyde alle de dejlige oplevelser der er på havet. 

Ved sejlads i både der er længere end 15 meter, kræver det en yachtskipper eksamen, også kaldet Yachtskipper 3

Dansk Bådskole lever 100 % af det vi elsker, sejlads.  – Vi sejler ofte folks nyindkøbte både til Danmark fra middelhavet.

Fællesskab med venner eller familien

Er I en gruppe på mere end 8 personer, kan vi arrangere et privat hold.  Med privat hold menes at det kun er jer der er med i speedbåden.  – Book en sjov dag på vandet med venner eller familie.

LÆS MERE HER

DUELIGHED

Har du et fritidsfartøj, eller tænker du på at købe et?  – Så er det en rigtig god ide at tage et Duelighedsbevis.  Det vil klæde dig på til at kunne sejle forsvarligt og giver dig samtidig viden om, hvordan du varetager sikkerheden til søs om bord på dit fritidsfartøj.

LÆS MERE HER

VANDSCOOTER

Hvis du i forvejen har et Speedbådsbevis, så behøver du ikke at skulle op i prøven som omhandler søfartsreglerne.  Du kan derfor bruge din tid på at komme på vandet med det samme og få øvet dig på den bane som du efterfølgende skal aflægge prøve på.

LÆS MERE HER

YACHTSKIPPER

Yachtskipper af 3. grad  – oftest kaldet Y3 er en videregående teoretisk uddannelse for fritidssejlere. Yachtskipper af 3. grad er særdeles anvendelig for alle, der interesserer sig for at sejle mere end blot en lille tur ud og ind af havnen søndag eftermiddag.

LÆS MERE HER

Vi har speedbådskurser
i følgende byer:

Juelsminde
Horsens
Vejle
Fredericia
Middelfart
Svendborg
Århus
Aalborg
Struer
Ebeltoft

SE LEDIGE PLADSER

Hvornår skal man have et speedbådsbevis

Har du drømme om at sejle en speedbåd? Så skal du sandsynligvis have fat i et speedbådskørekort — eller et speedbådsbevis, speedbådscertifikat, som det også hedder. Dog er det faktisk ikke alle fartøjer, som per dansk lovgivning kræver speedbådskørekort, før du må styre dem. Du skal have et speedbådskørekort, hvis din båd:

Måler mere end 4 meter i længden
Har en motoreffekt på minimum 25 HK

At båden er planende betyder, at den ikke har en køl. En båd er også planende, hvis dens skrog ved høje hastigheder løfter sig delvist ud af vandet. Hvis din båd opfylder ovenstående kriterier, skal du have et speedbådskørekort, før du lovligt kan sejle den.

Hvor gammel skal man være for at få et speedbådskørekort?

Få at kunne gå op til prøve skal du være fyldt 16 år.

Hvor meget er bøden på ved manglende speedbådskørekort?

Hvis du bliver taget uden speedbådskørekort, kan det hurtigt blive en dyr affærer

Første gang: 3.000 kr. i bøde
Anden gang: 5.000 kr. i bøde
Tredje gang: 7.000 kr. i bøde

Det afhænger dog også af, hvilken kommune sejladsen foregår i. I visse kommuner vil prisen være endnu højere — 5.000 kr. første gang og 10.000 kr. anden gang.

 

 

Er du i tvivl, om din båd falder under kategorien for speedbåde?

Så kan du på Søfartsstyrelsens hjemmeside indtaste længde og motoreffekt i deres beregningsværktøj, og dermed få fuldstændig styr på det.

Godt sømandskab

Derfor er der naturligvis stadig en række forholdsregler, du skal være opmærksom på. Når du er ude at sejle på vandet, skal du altid udvise godt sømandskab. Dårligt sømandskab er rigelig begrundelse for at få udstedt en meget dyr bøde. Reglerne for godt sømandskab håndhæves meget alvorligt, og du gør derfor klogt i at tjekke op på disse, inden du drager ud på vandet i fritidssejlads. Om godt sømandskab forklarer “Lov om sikkerhed til søs”, at:

“Den skibsfører, der undlader at gøre sig bekendt med de påbud og forskrifter, der gælder for skibsfarten i de farvande, skibet besejler, og på de steder, som skibet anløber, straffes med bøde eller fængsel i indtil 4 måneder”.

Som du nok kan se, kan der være alvorlige konsekvenser forbundet med at sejle uden at tage sig i agt for godt sømandskab.

Som fritidssejler er det heldigvis relativt få regler, du skal sætte dig ind i:

Internationale signalflag i form af bogstaver
Internationale signalflag i form af tal
Regler for at vige (for eksempel at indgående viger for udgående)
Nødopkald og nødsignaler
Opmærksomheds- og manøvresignaler
Tågesignaler
Lydsignaler

Ansvarspligt

Selvom du ikke behøver et certifikat til fritidssejlads, er du som fører af fartøjet stadig ansvarlig for sikkerheden. Det inkluderer sikkerheden for dig selv såvel som eventuelle medpassagerer. I tilfælde af ulykker vil det være dig som fører af fartøjet, der kan kendes erstatningspligtig.

Maksimal promille ved sejlads: 0,5 ‰

Spiritussejlads er en alvorlig forseelse, da det potentielt udsætter dig selv såvel som andre sejlende for stor fare. Derfor er det nedskrevet i dansk lov, at man som skibsfører maksimalt må have en promille på 0,5 ‰

Denne regel gælder for alle fartøjer, hvor et certifikat er påkrævet.

Redningsveste

At sejle speedbåd uden redningsvest er ikke kun farligt, men også dyrt. Du kan nemlig få en både pr. manglende vest ombord på båden – svarende til 1.500 kr. pr. person, der sejler uden redningsvest. Prisen på denne tarif afhænger dog ligeledes af den kommune, forseelsen er anmeldt i.

 

 

VI SØGER 2 SPEEDBÅDS INSTRUKTØRER

Speedbådsbevis

Vil du have Danmarks fedeste fritidsjob?

Vi søger 2 Speedbåd instruktører til vores Speedbådskurser i Juelsminde gennem hele sommeren! 

Som Speedbåd instruktør vil du få det fedeste arbejde, hvor du skal sejle med en masse glade kursister i vores nye kursus båd.

LÆS MERE HER

speedbådsbevis

Vi vil naturligvis gerne have en tilbagemelding når du har været på et af vores kurser. 

 

 

speedbådsbevis Dansk Bådskole. Duelighedsbevis yachtskipper3 vandscooter

Giv os en bedømmelse på Trustpilot efter du har været på et af vores kurser 

 

Dansk Bådskole tilbyder følgende kurser:Duelighedsbevis TEORETISK DUELIGHED Et Duelighedsbevis består både af en teoretisk og en praktisk del. Den praktiske del er det samme som et “Speedbådsbevis”

SPEEDBÅDSBEVIS     VANDSCOOTERBEVIS     DUELIGHEDSBEVIS     YACHTSKIPPER 3       PRIVATE HOLD

Har du spørgsmål eller er du klar til at booke en tid?

KONTAKT OS