Speedbådskursus

Tag det lovpligtige Speedbådskørekort på én dag!

Få styr på sikkerheden og sejl lovligt. Der kommer flere og flere kontroller på vandet og bøderne er temmelig store. Og så skader det i øvrigt slet ikke nogen at du sejler lovligt. Du skal være fyldt 16 år, for at kunne tage prøven og få speedbådskørekortet.

Når du tager et speedbådskørekort hos os lærer du alt om søvejsregler, afmærkninger i de danske farvande, vigeregler og ikke mindst en masse om sikkerhed til søs. Når du har afsluttet teoridelen, er turen kommet til den praktiske del. Du kommer på vandet i en super lækker 20 fods rib båd med 100 HK, hvor du lærer at styre efter kompas, manøvrere en speedbåd i høj fart på åbent hav, samt at føre båden sikkert tilbage i havn. Og sidst men ikke mindst at udføre en korrekt mand-over bord-manøvre.

Du kommer igennem:

•  At afgå eller anløbe en havn.
•  At styre efter kompas og fjerntliggende punkter.
•  At accelerere og foretage et korrekt hurtig-stop.
•  At manøvrere fartøjet i høj fart.
•  At skifte mellem frem og bak samt fritstille skruen.
•  At regulere skruens effekt (omdrejninger / stigning).
•  At foretage en mand-over-bord manøvre.

Derudover skal du kunne redegøre for forskellige emner inden for sikkerheden til søs.

Vores kurser:

Hos Dansk Bådskole startede vi med at undervise i lokaler på havnen. Efter kort tid blev det klart for os at folk hellere ville side hjemme og forberede sig. Vi har derfor lavet vores undervisnings materiale om således at du nu ikke skal bruge tid på at side i et undervisningslokale.

Vores materiale er udviklet på sådan en måde, at alle kan være med. Der er masser af billeder der fortæller simpelt hvordan reglerne er, på denne måde kan du, når det passer dig bruge tiden på forberedelsen, frem for lange dage med klasseundervisning. Du skal derfor forvente 2-3 timer læsning inden du er igennem vores materiale. Vi stiller ikke krav om at du skal kunne hele vores materiale uden ad, men du består ikke hvis du møder op uden at have sat dig grundigt ind i tingene.

På kursus dagen får du intensiv teoriundervisning, samt undervisning i de praktiske øvelser der skal udføres til den gældende prøve. Vi har ligeledes sat 1 time af til spørgsmål der du måtte have inden prøven starter.

Vi giver dig tilladelse til at sejle 30 dage inden prøven.

Efter din booking vil du modtage en tilladelse der giver dig ret til at sejle 30 dage inden prøve dagen. Har du båd, eller adgang til båd, giver dette dig mulighed for lovligt at ”smugtræne” lidt

Speedbådsprøven

Når vi når til den afsluttende prøve, kommer der en bemyndiget censor fra Dansk Yacht Union som vil eksaminere dig teoretisk og praktisk.  Husk at du her skal medbringe 500 kr. til eksamensgebyr.

Skulle du mod forventning ikke bestå, så har vi naturligvis beståelses garanti, dette betyder at vi sammen finder en anden dato hvor du deltager på et nyt kursus gratis.

Beståelsesgaranti:

Når du tager et kursus hos Dansk Bådskole, er du sikker på at få dit bevis. Vi skal nok sørge for, at vi fylder dig med alt den viden du behøver, for at kunne bestå den afsluttende, lovpligtige prøve, som en bemyndiget censor afholder sidst på dagen. Alle vores kurser har derfor beståelsesgaranti, hvilket betyder, at hvis du mod forventning ikke skulle bestå prøven, tilbyder vi et nyt kursus, kvit og frit.

Dog skal prøvegebyret på kr. 500,- betales for hver prøve.

Betaling:

Du betaler først på selve kursus dagen.

Private hold:

Vi tilbyder, at lave private hold, hvis i er nogle stykker, der gerne vil have et speedbådsbevis. Kontakt os på mail eller telefon, hvis vi skal finde en dato, hvor det passer jer.

Afmelding:

Du har altid mulighed for at afmelde, hvis du skulle blive forhindret. Men gør det venligst i god tid, så en anden så kan få din plads.

Hvor er dit speedbådskørekort gyldigt?

Med et gyldigt speedbådskørekort i hånden må du sejle alle former for motorbåde med en længde op til 15 meter – og fuldt lovligt og sikkert nyde alle de sjove oplevelser på havet. Nogle mener desværre, at de sagtens kan sejle uden et speedbådskørekort. Mange både kan sejle meget stærkt, og det kræver, at man har styr på tingene. Der kan hurtigt ske ulykker, og derfor er det godt at vide, hvordan man selv og de andre både skal opføre sig på vandet.

Ved sejlads i både der er længere end 15 meter, kræver det en yachtskippereksamen, også kaldet Y3

Du kan tage dit speedbådsbevis
i følgende byer:

Juelsminde
Horsens
Vejle
Fredericia
Middelfart
Århus
Svendborg

 

Har du spørgsmål eller er du klar til at booke en tid?

KONTAKT OS