Speedbådskursus

Tag det lovpligtige Speedbådskørekort på én dag!

Speedbådskørekort, Speedbådsbevis, Speedbådscertifikat, ja dette bevis har mange navne.
Når du tager et speedbådskørekort hos os lærer du alt om søvejsregler, afmærkninger i de danske farvande, vigeregler og ikke mindst en masse om sikkerhed til søs. Når du har afsluttet teoridelen, er turen kommet til den praktiske del. Her kommer du på vandet i en super lækker 18 fods speedbåd med 225 HK, hvor du lærer at styre efter kompas, manøvrere en speedbåd i høj fart på åbent hav, samt at føre båden sikkert tilbage i havn. Og sidst men ikke mindst at udføre en korrekt mand-over bord-manøvre. En typisk dag tager ialt 8 timer.

Du skal kunne:

  • Afgå fra og anløbe kaj eller bro med pæle,
  • Bakke mellem pæle eller bøjer,
  • Styre efter kompas og fjerntliggende punkter,
  • Accelerere og foretage korrekt hurtig-stop,
  • Manøvrere fartøjet i høj fart i frit farvand,
  • Omskifte mellem frem og bak samt fritstille skruen,
  • Regulere skruens effekt (omdrejninger / stigning),
  • Foretage en mand-over-bord manøvre
Derudover skal du kunne redegøre for forskellige emner inden for førstehjælp, Sø sikkerhed, maskineri m.v

Kursus på hverdage

Vores hverdags hold er baseret på at du møder op kl. 15:00 hvor du selv har læst det pensum igennem, der bliver sent til dig når du har tilmeldt dig.
Vi bruger derfor tiden på vandet, hvor vi naturligvis kommer igennem alle de ting der stilles krav om, for at du kan gå op til prøve.
Vi stiller ikke krav om at du skal kunne hele pensum uden ad, men du består ikke hvis du møder op uden at have sat dig grundigt ind i tingene. Der vil derfor på vores hverdags kursus  IKKE være så lang tid i kursuslokalet, da vi som sagt forventer at du selv har læst på stoffet, således at du er klar til prøven.
Vi har dog sat 1 time af til spørgsmål som du måtte have inden prøven starter kl. 18:00

Speedbådsprøven

Speedbådsprøven er fastlagt af Danish Yacht Union, og man aflægger derfor prøve ved Danish Yacht Union bemyndigede censorer, der der er godkendt udbyder af Søfartsstyrelsen, til afholdelse af Speedbådsprøver & Duelighedsprøver. Der skal betales et prøvegebyr på kr. 500,- i forbindelse med aflæggelse af prøve.

Hvor er dit speedbådskørekort gyldigt?

Med et gyldigt speedbådskørekort i hånden må du sejle i hurtigtgående småbåde og alle typer joller. Desuden må du sejle i motorbåde med en længde op til 15 meter – og fuldt lovligt og sikkert nyde alle de sjove oplevelser på havet.. Nogle mener desværre, at de sagtens kan sejle uden et speedbådskørekort. Men mange speedbåde kan sejle meget stærkt, og det kræver, at man har styr på tingene. Der kan hurtigt ske ulykker, og derfor er det godt at vide, hvordan man selv og de andre både skal opføre sig på vandet.
Ved sejlads af både der er længere end 15 meter, kræver det en yachtskippereksamen, også kaldet Y3

Hvad koster det at tage speedbådskørekort?

Priserne på et speedbådskørekort svinger meget fra sted til sted, men ligger normalt på kr. 1400-1600 + prøvegebyr. Enkelte steder kan du måske få det billigere, mens andre er dyrere. Under alle omstændigheder er det altid billigere at erhverve sig et lovligt certifikat.
Hos Dansk Bådskole kan du få et speedbådskørekortet for KUN kr. 850 (+ prøvegebyr kr. 500). Vi har naturligvis beståelsegaranti, så hvis du ikke består prøven, er næste kursus GRATIS.

speedbådskørekort

Vi har plads til 12 personer pr hold.

Som vi har lovet dig er vi Danmarks billigste, så derfor kan vi tilbyde dig dette kursus for 

kun 850 kr.

Priserne er inklusiv alt nødvendigt materiale, og beståelsegaranti.

Har du spørgsmål eller er du klar til at booke en tid?

KONTAKT OS