Regler

Speedbådskørekort:

Hvornår kræves der Speedbådskørekort?

Du bruger denne formel til at beregne om du skal have speedbådskørekort til din båd.
  • ((Længde x Længde) + 3) x 1,36

Det kræver måske lige en forklaring.

Du tager din båds længde i meter eksempelvis 5 meter.
  • 5 x 5 = 25 herefter ligger du 3 til 25 + 3 = 28 KW (Tallet angiver det samlet antal KW der må sidde på båden)
KW omregner man derefter til HK ved at gange med 1,36
  • 28 x 1,36 – Tallet vi så kommer frem til er = 38,08 HK
  • (Har din 5 meter lange båd mere end 38 HK, skal du tage et speedbådskursus.)

Hvor gammel skal jeg være for at kunne få speedbådskørekort?

  • Du skal være fyldt 16 år.

Vandscooter

Nye regler pr. 15 maj 2018

Folketinget har enstemmigt vedtaget en lov om skærpede regler for sejlads med speedbåde og vandscootere o.l. Der indføres obligatorisk ansvarsforsikring, objektivt ansvar for personskade og tab af forsørger + større mulighed for at konfiskere fartøjer. Med dette tiltag fra regeringen rettet mod vandscootere og lignende fartøjer styrkes sikkerheden yderligere, og konsekvenserne bliver hårdere for dem, som udsætter andre for fare på vandet.

Erhvervsminister vil sikre tryghed på vandet
Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Vi skal have regler, der giver gode og sikre rammer for vandsport, så alle trygt kan være på vandet. Vi sætter ind over for dem, der udsætter andre for fare. Den tragiske vandscooterulykke i Københavns Havn i fjor viste et behov for at styrke sikkerheden ved sejlads med mindre, hurtige fartøjer. Det gør vi nu ved at indføre et krav om en obligatorisk ansvarsforsikring og ved at give politiet bedre mulighed for at konfiskere vandscootere.”

Træder i kraft 15. maj
De nye bestemmelser om obligatorisk ansvarsforsikring og konfiskation træder i kraft 15. maj 2018, og de er led i en større pakke af tiltag fra regeringen. Som en del af pakken er der også indført krav om et førerbevis til vandscootere, så førerne skal bevise, at de er i stand til at sejle en vandscooter forsvarligt. Desuden gennemfører Søsportens Sikkerhedsråd en informationskampagne i 2018, som skal øge opmærksomheden på sikker sejlads med vandscootere.

FAKTA:
Loven dækker foruden vandscootere, speedbåde med en skroglængde under 15 meter og lignende fartøjer. Loven indeholder følgende elementer:
Politiet får bedre muligheder for at konfiskere et fartøj blandt andet på baggrund af vanvidssejlads. Dermed bliver konsekvenserne hårdere for dem, der udsætter andre for fare. Der indføres en obligatorisk ansvarsforsikring. Er der ikke tegnet en forsikring, må man ikke benytte fartøjet. Den obligatoriske ansvarsforsikring skal dække både personskade og skade på ting. Personskade og tab af forsøger omfattes af såkaldt objektivt ansvar. Det vil sikre skadelidte bedst muligt, da erstatning ikke vil være afhængig af, hvorvidt der er noget at bebrejde føreren af fartøjet.

Vi har plads til 12 personer pr hold.

 

Som vi har lovet dig er vi Danmarks billigste, så derfor kan vi tilbyde dig dette kursus for

kun 850 kr.

Priserne er inklusiv alt nødvendigt materiale, og beståelsegaranti.

Har du spørgsmål eller er du klar til at booke en tid?

KONTAKT OS