Speedbådskursus

Tag det lovpligtige speedbådskørekort på én dag!

Tag dit speedbådskørekort på én dag

Tag dit speedbådskørekort som en familiepakke

Speedbådskørekort på kun 1 dag:

Kurset varer ca. 8 timer og strækker sig fra kl 09:00 til kl. 17:00.

Dette Speedbådskursus med efterfølgende prøve er indført som følge af nogle meget kedelige dødsulykker med speedbåde. Speedbådskørekortet omfatter søvejsregler, sø sikkerhed og en mindre orientering om navigation. Vores speedbådskursus sikrer, at du som føreren af speedbåden vil få et grundlæggende kendskab til sejlads og til fartøjets funktion, konstruktion og udrustning.
Ved speedbådsprøven skal du bl.a. vise kendskab til almindelig anvendelse af knob og stik, sikkerhedsudrustning og redningsudstyr.

Du skal kunne:

  • Afgå fra og anløbe kaj eller bro med pæle,
  • Bakke mellem pæle eller bøjer,
  • Styre efter kompas og fjerntliggende punkter,
  • Accelerere og foretage korrekt hurtig-stop,
  • Manøvrere fartøjet i høj fart i frit farvand,
  • Omskifte mellem frem og bak samt fritstille skruen,
  • Regulere skruens effekt (omdrejninger / stigning),
  • Foretage en mand-over-bord manøvre
Derudover skal du kunne redegøre for forskellige emner inden for førstehjælp, Sø sikkerhed, maskineri m.v

Hvad lærer du på kurset?

Når du tager et speedbådskørekort hos os lærer du alt om søvejsregler, afmærkninger i de danske farvande, vigeregler og ikke mindst en masse om sikkerhed til søs. Når du har afsluttet teoridelen, er turen kommet til den praktiske del. Her kommer du på vandet i en super lækker 18 fods speedbåd med 225 HK, hvor du lærer at styre efter kompas, manøvrere en speedbåd i høj fart på åbent hav, samt at føre båden sikkert tilbage i havn. Og sidst men ikke mindst at udføre en korrekt mand-over bord-manøvre. En typisk dag tager ialt 8 timer.

Speedbådsprøven

Speedbådsprøven er fastlagt af Søfartsstyrelsen, og man aflægger derfor prøve ved søfartsstyrelsens bemyndigede censorer, der som de eneste må vurdere dine færdigheder. Der skal betales et prøvegebyr på kr. 350,- i forbindelse med aflæggelse af prøve.

Hvor er dit speedbådskørekort gyldigt?

Når du har bestået Speedbådsprøven og fået dit speedbådskørekort, må du sejle både op til 15 meter. Ved sejlads af både der er længere end 15 meter, kræver det en yachtskippereksamen.

Har du spørgsmål som du vil have svar på inden du booker?

KONTAKT OS